Re-integratie

Re-integratie Begeleiding en Advies

KoersVooruit voert Re-integratie trajecten uit voor het UWV en particuliere bedrijven.

Uitgangspunt bij het re-integratietraject is dat je al een tijdje uit het arbeidsproces bent. Om zicht te krijgen op je (werk)mogelijkheden staan we eerst stil bij wie je bent, en wat je tot nu allemaal hebt gedaan, wat je sterke en minder sterke eigenschappen zijn, je valkuilen en allergieƫn.

Soms kunnen we vervolgens direct aan de slag met je sollicitatiebrief en cv en soms ook zijn er eerst wat gesprekken nodig om het verlies van je vorige baan een plek te geven, of een andere ingrijpende gebeurtenis die in je leven heeft plaats gevonden.

In onze beleving is elk traject uniek simpelweg omdat ieder mens uniek is. Hierin volgen wij jou, door jou de ruimte te geven om gewoon jezelf te zijn, en contact te maken met je eigen levensspoor: Wat wil je nou echt, Waar loop je warm voor, Waar wordt je blij van. Op basis hiervan bepaal je je (nieuwe) koers.

Bij de praktische zaken ondersteunen wij je, vanuit de gedachte dat het beter is om je dingen zelf te laten doen! Dus in plaats van je dingen uit handen te nemen, leren wij je hoe je dingen kunt doen, geven we je tips en trucs, oefenen we gesprekken met je etc. Als het nodig is klimmen we voor je in te telefoon om te bellen met potentiƫle werkgevers, of laten we je zien hoe wij dat doen. Op basis daarvan kun jij jouw manier ontwikkelen.

Als je het zoeken van je nieuwe baan kunt zien als een ontdekkingstocht en er plezier aan gaat beleven, krijg je er energie van en is de kans op een positief resultaat aanzienlijk groter.

Meer informatie over onze Re-integratie Begeleiding of Re-integratie Advies? Neem dan contact met ons op.